کتاب دیوان حافظ با تصحیح دکتر حسابی در بنیاد دکتر حسابی رونمایی شد.

ساخت وبلاگ

کتاب و دیوان و حافظ و با تصحیح و پروفسور حسابی و و روز چهارشنبه در بنیاد و دکتر و و حسابی با حضور علاقه‌مندان و فرهیختگان شهرستان شمیرانات رونمایی و شد.

 

 به گزارش روابط عمومی اداره امور کتابخانه های شهرستان شمیرانات کتاب دیوان حافظ، شامل مجموعه غزلیات حافظ است که پروفسور حسابی در زمان حیات خود اقدام به تصحیح آن کرده است.

 

*رندی یکی از ویژگی های حافظ است 

 

بر اساس این گزارش دکتر سیاوش شهریور فرماندار شهرستان شمیرانات هم در این آیین،کتاب حافظ با تصحیح پروفسور حسابی را دستاورد نیک و ارزشمندی برای این سرزمین دانست و از زحمات علی محسنی رئیس اداره کتابخانه های شمیرانات و خانواده (فرزند دکتر حسابی) تقدیر کرد .

وی حافظ را نماینده زبان، احساس وخرد قوم ایرانی دانست.

وی گفت: شاید ما که در زمان دور از زمان حافظ زندگی می کنیم، برایمان عجیب باشد که چقدر ما و حافظ با هم  خویشاوندی اجتماعی روانی و فرهنگی داریم .

وی افزود: حافظ به‌عنوان نقطه آغازی برای دوران پسا مغول دارای چند ویژگی است .

به گفته شهریور، قوم ایرانی از فراز و فرود و سختی گذشته است و مفهوم اختناق استبداد جنگ و کشتار و تبعید و رنج را درک می‌کند؛ این قوم در دوران مزدک به جرم ایستادگی برای مذهب، آسیب دید و در دوران سلجوقیان هم به نام معتزلی و شیعه بودن، درو شدند .

وی گفت: حافظ مامور رندی است که توانست واقعیت تلخ و عریان جامعه ایرانی را نمایش دهد ‌.

وی تبار ایرانی را مجموعه‌ای از قومیت‌های مختلف دانست و گفت: اقوام ایرانی دارای موسیقی، سنن، هنجارها، پوشش، غذا و خوراک، متفاوتی هستند و این تفاوتی که وجود دارد گواه این است که به اندازه هر سرزمین، یک تباری وجود دارد .

فرماندار شمیرانات افزود: وقتی به دوران حافظ نگاه می اندازیم، میبینیم حافظ سفاکی غزنوی را یادش هست و سفاکی قدرتی که آغشته به مذهب هست را می‌فهمد .

وی گفت: باید برایتان عجیب باشد مردم ایران با این همه سختی که کشیدند فردوسی  را تقدیم می‌کنند  و سپس حافظ را که نماینده تمام  تبار ایرانی است .

وی با بیان اینکه در کلام حافظ و ادبیات او بوفور کلمه «رند» دیده می شود، گفت: رندی نشانه ایستادگی حافظ است و موجب می شود با آرامش حرفش را بزند و  آواره نشود و با این رندی مقابل ریا بیاستد؛ حافظ بهگونه ای رندی را تعریف کرد که هر ایرانی بتواند از آن بهره برد .

دکتر شهریور تأکید کرد: حافظ را باید روشنفکری دانست که دارای گفتمان مشخصی است؛ این گفتمان هم به صوفی و هم به محتسب می تازد و همان‌قدر که از عرفان بدلی رنج می برد از اختناق هم رنج می برد و مقابل دروغگویی و تلبیس می ایستد .

وی گفت: روشنفکری در نگاه اندیشمند ایرانی یعنی منش و روشی که انسان ایرانی می تواند با زیرکی، با احتیاط، با سازگاری و با نگاه به واژه ها و با استفاده همه بردار ها بایستد و آسیب نبیند.

وی افزود :حافظ با هیچ کسی گره اخوت جاودانه نمی بندد و با خط کشی ها و بسیار زیرکانه صدای خود را به گوش همه ما می رساند.

فرماندار ادامه داد : ما به‌عنوان روشنگران و روشنفکران این عصر باید یادمان باشد که تاریخ ایران نه تنها امروز مورد طمع امثال ترامپ است بلکه در گذشته هم مورد حمله اقوام مختلف مغول و تاتار  بوده اما چراغ قوم ایرانی ها امروز هم روشن مانده است.

وی گفت: وجود روشنفکری مثل حافظ در این میانه به ما می گوید، مقاومت، دانایی، خردورزی و سازگاری چراغ مملکت را روشن کرد.

وی تاکید کرد: امروز باید دانش خود را با هویت فرهنگی و ایرانی بگونه ای آرایش دهیم که نسل جدید فرهنگ ایرانی و اسلامی را پاس بدارد‌ و بتوانیم چراغ انقلاب اسلامی و این سرزمین را روشن نگه داریم .

وی گفت:باید با همه گلایه ها کشور را دوست داشته باشم چرا که ۱۵۰۰ شهید (در شمیرانات) شهید گواه آزادی خواهی است که از امثال حافظ الهام گرفته شده است.

وی گفت: چون حافظ را داریم می توانیم در مقابل مهاجم و ابر قدرت و صدام بایستیم؛ اگر ما حافظ و فردوسی را نداشتیم مثل همه ملت ها تسلیم ابرقدرتها می‌شدیم.ان شاء الله همه ما از حافظ انسانی زیستن و با مدارا نزیستن را بیاموزیم.

 

*یلدا را جشن می‌گیریم که بدانیم باید به دانش احترام بگذاریم

دکتر ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی در این آیین با اشاره به اهمیت پروفسور حسابی به فرهنگ و سنن ایران با ذکر خاطره ای از پدرشان گفت: زمان جشن های دو هزار و پانصد ساله پدرم پدرم به شاه گفت آمریکا و انگلیسی ها از ما خوشمان نمی آید و به شاه گفت بزرگان جهان را در تخت جمشید دعوت نکند.

وی افزود: پدرم به شاه گفته بود با هزینه کمی آن طرف (کشورهای اروپایی )  یک تخت جمشید بسازد.

وی با اشاره به ایرانی بودن آیین شب یلدا گفت: پروتستان و کاتولیک ها در روزهای دسامبر مصادف با شب یلدای ما جشن میلاد می گیرند.

دکتر ایرج حسابی با یادآوری آیین های سنتی ایرانی گفت: چهار شنبه سوری که از آتش می پریم و زردی من از تو و سرخی تو از من می خوانیم، در حقیقت یعنی نادانی و ناآگاهی داده و دانایی کسب میکنیم.

وی گفت: هنگام سال نو که گندم سبز میکنیم، یعنی باید دست رنج مادر را بخوریم (اشاره به تولید) و خجالت بکشیم که از وین خرید کنیم.

وی گفت: پدرم در خیابانهای تهران خودرو 

پژو را نشان میداد و می گفت این پژو را آدم میبیند خجالت می کشد (اشاره به استفاده از محصولات خارجی ).

 

دکتر حسابی اظهار داشت: انقلاب اسلامی مثل جواهر می ماند و این همه شهید و جانباز و آزاده بی نظر است وما باید احترام بگذاریم به دانش ایرانی .

وی یادآور شد: شب یلدا را جشن می‌گیریم که بدانیم باید به دانش احترام بگذاریم.

 

*دکتر حسابی موجب افتخار است 

آیت الله دین پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه هم با حضور در این آیین دعا کردند که دوستان در راه اعتلای کلمه حق و فرهنگ حق موفق باشند .

وی گفت: کلام حافظ از قرن هشتم در اوج است و به هر زبان ترجمه شده آنجا را تسخیر کرده است.

وی پروفسور حسابی را موجب افتخار داشت و افزود:  دکتر حسابی حافظ را برای مردم احیا کردند.

 

آیین رونمایی از کتاب دیوان حافظ با تصحیح دکتر حسابی با حضور آیت‌الله دین‌پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه، سیاوش شهریور فرماندار شهرستان شمیرانات، شهردار منطقه ۱، آقای توسلی فرزند حجت الاسلام توسلی رئیس دفتر امام راحل، علی محسنی، رئیس اداره امور کتابخانه های شهرستان شمیرانات، دکتر محمودیان، دکتر خال رئیس سازمان بهشت زهرا(س) و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر شهرستان شمیرانات برگزار شد.

 

 

 

برگزاری جمع‌خوانی و بلند‌خوانی کتاب زندگی به سبک روح ا... در کتابخانه شهدای نیکنام‌ده...
ما را در سایت برگزاری جمع‌خوانی و بلند‌خوانی کتاب زندگی به سبک روح ا... در کتابخانه شهدای نیکنام‌ده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shemiranatpl بازدید : 213 تاريخ : شنبه 8 دی 1397 ساعت: 6:37